Oogst 2019 zit er op! De laatste eindafrekeningen zijn gemaakt en zijn per valutadatum 1 mei 2020 verrekend. Het afgelopen jaar hebben we veel geleerd bij het maken van de voorschotten en eindafrekeningen. Veel zaken zijn goed gegaan, maar we hebben ook gezien dat er verbeteringen nodig zijn. Het idee van het uitbetalen van voorschotten, waarbij we percentages hanteren van de geleverde aantallen, heeft gewerkt. Ons doel was om niemand terug te laten betalen. Door bij het voorschot niet het geheel uit te betalen, konden we bij de eindafrekening eventuele poolcorrecties vanwege overschotten met het resterende bedrag compenseren.

Verbeterpunten
De verbeterpunten zitten met name in de duidelijkheid van de overzichten die wij versturen bij de voorschotten en eindafrekeningen. Van diverse kwekers hebben we vragen en opmerkingen gekregen hierover, waar we komende maanden mee aan de slag gaan. Het maken van poolberekeningen is nu veelal handwerk, wat de foutkans vergroot. Automatisering is daarom noodzakelijk.

 

Neem contact met ons op

HEEREWEG 347

2161 CA, Lisse

Mail ons:

info@bvs-verkoop.nl