Stand van zaken verkopen

De Corona-crisis heeft een flinke invloed op het verkoopseizoen voor oogst 2020. De voorverkoop van de voorjaarsbloeiers die al volop gestart was, kwam tijdelijk helemaal stil te liggen en de voorverkoop van zomerbloeiers kwam veel later op gang. Vooral in de lelies zien we hier nog fors de gevolgen van en staan de exporteurs zwaar onder druk. Omdat het leverseizoen voor de voorjaarbloeiers gestart is, willen we toch graag een tussenbalans opmaken voor de verkopen van oogst 2020. 

In de droogverkoop zien we een wisselend beeld. Bij een aantal soorten blijft de verkoop achter. Bij een aantal andere soorten lopen de verkopen gelukkig wel in pas ten opzichte van oogst 2019 en verwachten we dat dit zo zal blijven. Gelukkig een aantal positieve maar toch ook zeker zorgelijke signalen.

Bij de soorten en rassen die in de bol-op-pot broeierij worden gebruikt, zien we de verkopen langzaam op gang komen. Vele broeiers hebben tijdens de Lock-down hun producten moeten storten. We zien dit effect vooral terugkomen in de Muscari verkopen. Wij hopen dat de bol-op-pot broeiers later in het jaar nog in de markt komen, zodat verkopen aantrekken.

De Leliemarkt staat momenteel sterk onder druk. Een aantal BVS-rassen heeft daar natuurlijk ook last van. Bij een aantal rassen heeft het gezamenlijk verkopen echter zijn waarde bewezen, deze zijn redelijk goed tot goed voorverkocht.

De verkoop van de broeierij tulpen loopt goed. De meeste rassen zijn grotendeels uitverkocht tegen de vooraf bepaalde prijzen. Van een paar rassen is nog beperkt aanbod en er zijn zelfs rassen waar nog vraag ligt, maar geen aanbod meer is. Hier bewijst zicht de kracht van gezamenlijk verkopen.

Al met al een seizoen, tot nu toe, met twee gezichten waar echter op alle fronten de BVS-rassen een beter resultaat laten zien ten opzichte van de totale markt.

Neem contact met ons op

HEEREWEG 347

2161 CA, Lisse

Mail ons:

info@bvs-verkoop.nl