Alle BVS producten zijn sinds dinsdag 11 april in de verkoop. De voorjaarbloeiers natuurlijk alweer enkele maanden. De resultaten zijn wisselend. Voorverkoop van tulpen gaat redelijk tot goed. Bij de bol-op-pot gewassen blijven de verkopen achter, een heel matig pottenbroei seizoen helpt daar niet aan mee. Ook in de droogverkoop houden exporteurs hun hand veelal op de knip, hopelijk maakt het daghandelseizoen nog veel goed. Voor de lelies, en met name de O.T. variëteiten en dubbele lelies zijn de verwachtingen positief.

De totale kwekeromzet in BVS zal naar verwachting boven die van oogst 2022 uit gaan komen. Voor BVS als geheel een positieve ontwikkeling, maar dit zal niet voor alle cultivars afzonderlijk gelden. Als de verkopen achterblijven, dan zal niet overal een rendabele roe opbrengst gerealiseerd kunnen worden. Dat betekent dat we wellicht bij een aantal cultivars naar krimp gaan kijken voor oogst 2024. Uiteraard gaan we hier in de komende vergaderingen met jullie over in gesprek.