Begin van dit jaar hebben we een bericht ontvangen van een groep droogverkopers die zich verenigd hebben in de groep Sustainable Suppliers (www.sustainablesuppliers.nl). Deze groep heeft zich als doel gesteld om in 2024 alleen nog maar bollen te kopen van gecertificeerde kwekers. De certificering houdt in: MPS-ABC, MPS-GAP, GlobalG.A.P. of On the Way to PlanetProof (Milieukeur).

De afgelopen tijd hebben wij in kaart gebracht welke bedrijven aangesloten zijn bij de Sustainable Suppliers en bij ons inkopen. Ook hebben we bekeken wat ze kopen en door welke kwekers zij beleverd worden. Vanuit BVS gaan veel muscari’s, alliums, ixia’s en freesia’s naar de droogverkoop. Bij de tulpen en lelies heeft de droogverkoop een klein aandeel. We hebben geconcludeerd dat nagenoeg alle kwekers van muscari’s, alliums, ixia’s en freesia’s die bij BVS aangesloten zijn, in het bezit zijn van één van de bovengenoemde certificaten. Dat betekent dat we ook in 2024 onze klanten kunnen blijven beleveren.

We verwachten dat na de het droogverkoop segment, ook andere kanalen eisen zullen gaan stellen aan certificering. We zullen dit in de gaten houden en jullie informeren als er nieuws rondom dit onderwerp is.